Your new design will be uploaded in:
...
Please contact Delivery Team on
0113 3200 750 if you have any queries.
X

Ings Lane Staxton, Scarborough, North Yorkshire YO12 4SS

01944710273

admin@hertford-vale.n-yorks.sch.uk

Hertford Vale Church of England Primary School

Respect, Kindness, Love, Peace, Resilience

Relationships and Health Education (RHE)

Here is the Relationships and health Education Policy.  If you would like a paper copy or an alternative format please contact the school office.

Here is the link to the Goodness and Mercy resources.

https://goodnessandmercy.co.uk/ 

The resources were developed by Katy Staples, who is the schools adviser for the Diocese of Bristol and is adviser to the Standing Advisory Councils for Religious Education for both Bristol City Council and Swindon Borough Council.  The resource has been approved by the Diocese of York and is being used by schools across the country as part of their wider PHSCE curriculum.

Below is the information sent out to parents and carers regarding the consultation of the proposed Relationships and Health Education policy and resources to be used st Hertford vale C.E Primary School.

The survey results are as follows : 

Q1Are there any changes or additions that you think should be made to the Draft Relationships and Health Education (RHE) Policy?

Answer - 100% No.

Q2. Are there any changes or additions that you think should be made to the Goodness and Mercy resources? https://goodnessandmercy.co.uk/

Answer - 100% No.

Q3.  What do you think is an appropriate age to teach children the correct names of body parts?

Answers - Reception - 25%

Year 1 - 50%

Year 6 - 25%

Q4. What do you think is an appropriate age to teach children about puberty?

Answers - Reception - 25%

Year 4 - 25%

Year 6 - 25%

Q5.  What do you think is an appropriate age to teach children about human reproduction?

Answers - Reception - 25%

Year 4 - 25%

Year 6 - 50%

Q6.  Are there any Relationships and Health Education (RHE) areas that you think should not be taught for different year groups and why?

Answers - Parents and carers responses indicated that areas such as sex education and an awareness of LGBTQ+ were not appropriate for primary aged children.

Q7. Are there any Relationships and Health Education areas that you think is a priority to be taught to support your child? If yes, please specify areas that you feel are important.

Answers - Responses suggested that developing emotional wellbeing as well as emotional resilience was important. 

Q8.  Would you like support at home on how to talk to your child about relationships and health issues?

Answers - 100% No

Letter to Parents

Relationships and Health Policy - Draft

DfE Information for Parents and Carers